Taikos pr. 141 Klaipėda, PC "BIG2" 8 46 256610 litaupa@balticum-tv.lt | Taikos pr.141 Klaipėda, PC "BIG2" 8 645 69988 travel@litaupa.lt |
Gastronominės kelionės
ALAUS DEGUSTACIJA ŠEIMOS BRAVORE:
Viešnagė pas aludarį, gaminantį garsųjį Čižo alų, kuris yra lengvas, nerafinuotas ir gyvas, pagamintas pagal prosenilių tradicijas, su miško bičių medumi. Kadangi paveldėta ne tik receptūra, bet ir įranga, namuose įkurta senųjų alaus gaminimo įrankių ekspozicija.
SŪRIO KELIAS ROKIŠKYJE:
Sužinosite apie senovinius pieno produktų gaminimo būdus, pamatysite etnografinius pieno rauginimo, sviesto mušimo ir kitokius indus, ragausite sūrius, gaminamus AB „Rokiškio sūris".
DUONOS KEPIMAS ANYKŠČIUOSE:
Susipažinsite su senosiomis duonelės kepimo tradicijomis. Autentiška gryčia su puikia jos šeimininke suteiks nepamirštamų akimirkų. Ne tik kepsite, degustuosite, bet ir sužinosite kokį kelią reikia nueiti norint gauti skanią, pagal senolių tradicijas iškeptą, duonelę.
ŠOKOLADO GAMYBA TRAKUOSE:
Kelionė į šokolado manufaktūrą, rankiniu būdu gaminančią šokoladą pagal geriausias belgiškas tradicijas. Tikrojo belgiško šokolado gamyba ir degustavimas Trakuose.
VAISTAŽOLIŲ ARBATOS BURTAI ŠVENČIONYSE:
Ar žinote, kodėl nuo senų laikų renkami įvairūs laukų augalai? Kuris augalas turi gydomųjų savybių, o kuris yra nuodingas? Jei ne, tai ši pažintinė degustacija kaip tik Jums. Sužinosite, ką galima skinti ir iš kokio augalo gaminama pati skaniausia arbata.
SALDI PASLAPTIS - ŠAKOTIS:
Kviečiame dalyvauti šakočio kepimo programoje ir savo akimis pamatyti, kaip gaminamas šis skanėstas. Programos metu Jums bus pristatyta muziejinė ekspozicija, pamatysite filmuotą medžiagą ir susipažinsite su šakočio kepimo istorija. Svarbiausia programos dalis bus šakočio kepimas tikros ugnies kaitroje įtraukiant į kepimo procesą visus programos dalyvius.
MEDAUS KELIAS:
Aukštaitijos nacionaliniame parke esantis Bitininkystės muziejus ne tik supažindins jus su bitelių darbininkių gyvenimu, medaus kopinėjimo tradicijomis, bet ir pavaišins saldžiu medumi.
MEDAUS SLĖNIS ŠILINĖJE:
Panemunių regioninio parko teritorijoje,nuostabiame gamtos kampelyje, aplankysite bityną ir susitiksite su jo šeimininku -bitininku. Bitininkas ne tik supažindins jus su bitelių darbininkių gyvenimu, medaus kopinėjimo tradicijomis, bet ir pavaišins saldžiu medumi. Supažindins su medaus rūšimis. Koks medus iš kokių žiedų išgaunamas. Medaus ir jo produktų degustacija.
BLYNŲ KEPIMAS KERNAVĖJE:
Grūdų malimas, miltų sijojimas, blynų kepimas, pamokėlė apie grūdus.Pajausite, kiek darbo reikia įdėti, kol galėsite blynus išsikepti.Vaišės - dviejų rūšių blynai,pyragas, arbata.
KIBINŲ RUOŠIMAS IR DEGUSTACIJA TRAKUOSE:
Jos metu išgirsite pasakojimus apie karaimų tautą, jų papročius ir patiekalus. „Senosios kibininės meistrės parodys bei pamokins kaip sukti kibinus - kiekvienam dalyviui išdalinus po gabalėlį tešlos bei įdaro. Kol Jūsų pačių pagaminti kibinai keps, galėsite vaišintis jau paruoštais Senosios kibininės šeimininkių iškeptais kibinais, gardžiuotis karštu natūraliu vištienos sultiniu bei paragauti firmino kmynų gėrimo. Šiems visiems patiekalams ir ne tik jiems yra suteikti kulinarinio ir tautinio paveldo sertifikatai.
TOTORIŠKAS SKANĖSTAS - ŠIMTALAPIS:
Sužinosite šio deserto istoriją, o Senosios kibininės meistrės atskleis šimtalapio gaminimo paslaptis. Kol šimtalapis keps jums pasiūlys paragauti šio nuostabaus kepinio skonio su karšta garuojančia arbata.
PUTOJANČIO VYNO KELIAS:
Putojančio vyno ir alkoholinių gėrimų lyderė "Alitos" gamyklą. Čia susipažinsite su "Alitos" istorija ir praeitimi, išbandysite visus čia gaminamus gėrimus nuo 0% iki 50% stiprumo.
VYNO KELIAS ANYKŠČIUOSE:
Dalyvaudami šioje programoje keliauja dviem kryptimis - savo akimis išvysta vaisiaus ar uogos virsmą vynu ir tuo pačiu susipažįsta su lietuviško vyno tradicijų kaita, kurią įtakojo besikeičiantys laikmečiai ir požiūris į lietuvišką vyną. Degustacijos metu pagal pasirinktą meniu bendrovės specialistai supažindina lankytojus su gėrimų sudėtimi, aromato ir skonio ypatumais, ragavimo kultūra.
ALAUS KELIAS BIRŽUOSE:
Ekskursiją pradėsite Biržų krašto muziejuje „Sėla", įsikūrusio kunigaikščių Radvilų statytoje XVII a. bastioninėje tvirtovėje. Čia, vienoje salėje, jūs pamatysite visus, alaus gamybai naudotus įrankius. Muziejaus gidė vaizdžiai papasakos visas alaus gamybos subtilybes. Kartu dalyvausiantis folklorinis ansamblis padainuos biržietiškų dainų apie alų, paskudučiuos, pūs ragus ir kartu su jumis pašoks. Susėdę už balta staltiese apdengto stalo paragausite UAB „Biržų alus" gaminamo alaus bei UAB „Biržų duona" iškeptos naminės duonos, sūrio, išmoksite biržietišką alaus himną.
Kaina skaičiuojama priklausomai nuo keliaujančiųjų skaičiaus. Kreipkitės dėl kainos telefonu arba elektroniniu paštu.