Taikos pr. 141 Klaipėda, PC "BIG2" 8 46 256610 litaupa@balticum-tv.lt | Taikos pr.141 Klaipėda, PC "BIG2" 8 645 69988 travel@litaupa.lt |
Sicilija
BENDRA INFORMACIJA APIE SICILIJOS KURORTĄ:
Sicilija - kelių civilizacijų lopšys.
Sicilija nėra didelė sala. Ją lengvai galima apvažiuoti išsinuomotu automobiliu arba viešuoju transportu. Tiesa, pasirinkus pastarąjį variantą, reikėtų nepamiršti italų „punktualumo“. Nenustebkite, kad greičiausiai autobusas važiuos ne pagal grafiką.
Viešint Sicilijoje būtina pamatyti keletą lankytinų vietų. Žinoma, pirmiausia rekomenduojama užsukti į vis dar aktyvų Etnos ugnikalnį. Čia vaizdai užgniaužia kvapą, o iš Etnos rūkstantys dūmai ilgam įstringa atmintin. Sunku patikėti, tačiau ugnikalnio papėdėje įsikūrusi kavinė. Joje galima pasistiprinti ar atsigaivinti.
Be Etnos, atostogaujant Sicilijoje, privaloma aplankyti antrą pagal dydį salos miestą Kataniją (Catania). Šis miestas labai dinamiškas, nes jame galima rasti tiek istorinio paveldo grožybių, tiek audringą naktinį gyvenimą. Todėl čia ras ką veikti tiek solidūs keliautojai, tiek jaunimas.
Po viešnagės Katanijoje verta apsilankyti kurortinėje Taorminoje. Čia įsikūrę daug viešbučių, mielų parduotuvių, lauko restoranėlių ir picerijų. Tiesa, kainos čia, dėl gausaus turistų kiekio, kiek didesnės nei kitur, todėl taupantys gali rinktis Giardini Naxos ar kitą šalia esantį miestelį.
Ieškantys išskirtinių vietų, neturėtų praleisti galimybės apsilankyti... penių bare „Turrisi“. Ši linksmai nusiteikusius keliautojus traukianti vieta pasižymi tuo, jog viduje apstu falų imitacijų, prie kurių žmonės mielai įsiamžina. Baras įsikūręs vienoje aukščiausių Sicilijos vietų - Kastelmoloje (Castelmola). Nuo miestelio atsiveria fantastiška panorama.
Jei lankotės Sicilijoje, nuodėmė būtų neparagauti gardaus maisto. Be lietuvių pamėgtų picų ir makaronų patiekalų, būtina paskanauti ir išskirtinio skonio ledų. Taip pat tokių tradicinių vietinių gaminamų patiekalų kaip arančinų (arancini). Šie apelsinus primenantys skanėstai verdami aliejuje iš ryžių, su mėsos ar grybų įdaru.
Kelionių ekspertai tikina, kad keliauti į Siciliją idealu nuo pavasario iki vėlyvo rudens. Nors čia ištisus metus temperatūra nenusileidžia žemiau nulio. Lietuviams dažnai šypseną sukelia, kai vietiniai gyventojai skundžiasi, jog šalčiausiomis žiemos naktimis temperatūra yra 5 laipsniai šilumos.